Inbjudningar & erbjudanden

Ta del av det nyhetsbrev som jag skickar ut genom att ange din e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
ARTICLE
81
42de76bd1f9d95c768d5f7d04ff449a3
Tillbaka (UPD: 2010-08-24 13:26:38)

Make-over av silversmycken

Uppgiften kändes inte så kul och det var mer en börda än ett roligt uppdrag...

Tills jag satte igång...

Det här fick jag att börja arbeta med. (ursäkta bilden, min kamera var hos doktorn)

Jag måste erkänna att jag inte är någon hantverkare som sätter mig och massproducerar, pillar med smådetaljer eller vet exakt hur jag vill ha resultatet. Jag har svårt att hålla mig till reglerna (det ska alla som spelat alfapet med mig veta - jag tycker lite mer fantasi gör världen roligare?!) och har svårt att göra saker på beställning.

Jag vill få hitta på själv, ta vara på det som finns och just därför passade denna uppgift väldigt bra. Personen som lämnade smyckena hade inga som helst önskningar, bara att det skulle bli något nytt av alla hennes gamla silversmycken.

Det tog ett bra tag innan jag kom på vad jag skulle skapa av allt silver, vissa trasiga och andra som tappat en pärla. Jag valde att inte smälta ner något utan att ta tillvara på formerna så att man fortfarande kan se delar av de gamla smycken. Resultatet kan ni se här.

På bollen kan man se tre gamla örhängen. Pippins näbb är ett gammalt örhänge som tappat sin sten.Bollen i närbild.En gammal ring utgör stommen i bollen. En föredetta namnbricka får utgöra Pippins kropp och vingen är ett halvt vänskapshjärta.Pippins ben består av gamla dinglande örhängen med små blomklockor som fötter.

Nu kan jag faktiskt nästan tänka mig att ta på mig fler sådana uppdrag, men villkoret måste nog vara att jag får fria händer. Jag vill ju skapa mina smycken och med min stil.

Posten senast uppdaterad 24 aug 2010 kl. 13:26

51