Inbjudningar & erbjudanden

Ta del av det nyhetsbrev som jag skickar ut genom att ange din e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
ARTICLE
67
1175cdae012e89d177ea7dd84ba7a0d1
Tillbaka (UPD: 2020-11-20 21:47:02)

Hemma hos min mamma

Tog en sväng förbi min mamma och passade på att inspireras av hennes fantasifulla trädgård - där trä, rost och cement möts i en härlig blandning. Just nu så arbetar hon mest med cement och gjuter i allt hon kommer över, från barnbarnens sandlåde-leksaker till kartonger och kakformar. Armeringsjärn och gamla rostiga skrotfynd dekorerar och ger karaktär åt skapelserna. När tid finns ska jag även försöka göra en "tutorial" och visa hur man gör, men just nu får ni nöja er med bilderna nedan.

När jag vandrar runt i trädgården och fotograferar märker jag att i hennes rabatt sitter ett föremål som en gång i tiden var mitt - "varför tänkte inte jag på att använda det sådär?" är frågan som poppar upp i mitt huvud. Precis som så många frågat mig genom åren när jag använt saker som andra anser är skräp och skapat något utav. Men även om jag ibland blir lite sur för att inte jag tänkte på den idén så är det är en del av tjusningen när man är två om samma passion, det blir både inspiration, tävling och helt tillåtet att knycka idéer utav varandra - ett ömsesidigt stjälande.

Min mamma må ha ett vanligt jobb och andra orsaker som gör att hon inte kan ägna sig åt skapandet så mycket som hon önskar - men en riktig konstnär är hon i alla fall. Hon har alltid varit en stor inspirationskälla för mig och det är väldigt kul att dela denna passion för skapande. Trots att vi genom åren då och då haft delade meningar om hur saker ska göras så har min mamma alltid inspirerat mig och uppmuntrat min kreativitet - vilket jag är väldigt tacksam för :)

Cement & Rostigt skrot

Klicka på valfri bild för att se bildgalleriet. Klicka dig sedan vidare med hjälp av pilarna.


Skylt i trä och rostigt skrot - Littkaj DesignÄpple under äppelträdet - CementFåglar - Cement och armeringsjärnKoner - Cement och armeringsjärnUnder äppelträden ligger små hundar - CementUnder ett annat träd ligger en katt - CementKruka - CementDetaljer i rost på krukan - CementKruka med rostig kedja till handtag - Cement och rostKruka och konstnär i bakgrunden - Cement & mammaSnigel i rabatten - Cement och rostFärgglad blomma på altan - Cement, trä och stenPå altan står även denna gjutjärnskruka med blommor i......med ett cd-ställ i som blomstöd.En rundtur i trädgården visar även äldre kreativa lösningar. Här en spaljé av gamla redskap mm. - Rost & träDelar från en traktor och gammal träbänk har tillsammans blivit en plats att filosofera på- Gammalt skrot och trämöblerBrevid står de rostiga fynden som idag fungerar som blomkrukor.Armeringsjärn och gamla el-porslins-delar har blivit ett blomstöd i rabatten......ett annat blomstöd kommer från ett ryggstöd på en gammal soffa.Och på en pinne i rabatten dyker min gamla pryl upp...men den passar väldigt bra här. Plötsligt dyker ett vinställ upp i rabatten.Skylt utanför Ann-Charlotte Littkajs verkstad.Slutligen en välkomstskylt utanför ytterdörren på altanen - Påminner lite om de skyltar som jag gör men det är bara för att jag snott idén av mamma :)

Posten senast uppdaterad 20 nov 2020 kl. 21:47

51