Inbjudningar & erbjudanden

Ta del av det nyhetsbrev som jag skickar ut genom att ange din e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
ARTICLE
74
f270b26944ce2ecbc81a7543dd3ad445
Tillbaka (UPD: 2010-08-21 13:08:12)

Fotograferat och ihopklistrat av mig

Fotograferade min kusins bröllop i somras och deras bröllopspresent från mig var fotograferingen. Efter att ha photoshopat bilderna, gjort dem svartvita och skickat dem till framkallning var det äntligen dags för att få knåpa ihop albumet. Har inte riktigt fått in snitsen på att pyssla, dokumentera och blogga samtidigt så ni får stå ut med lite glapp i bildserien ibland. Klicka på miniatyrbilderna för att se hur pysslandet gick till, för er som vill ha mer information så har jag beskrivit i text längre ner på sidan.

Jag gjorde två album, ett till min farmor också. Så bilderna är blandade från skapandet av bägge albumen. Klicka på en av miniatyrerna för att se bildgalleriet.

Här har jag valt ut några fina fotografier på min fotomodellkusin. Samt plockat fram sax, dubbelhäftande tejp......album, färgade papper......skärmaskin och fotoketter.(alternativ till sax och dubbelhäftande tejp)Några dekorativa klistermärken som jag fått nån gång.Parar ihop fotografierna i små höger. Jag sorterar först i tidsordning och sedan kollar jag om de passar estetiskt ihop :)Sedan placerar jag ut bilderna i albumet, utan att klistra. Då ser du om alla får plats.Börja klistra in fotografierna med den dubbelhäftande tejpen.Ibland blir det tomma sidor över...Då är det bra med extramaterial. Den här gången hade jag festprogrammet från bröllopsmiddagen sparat.Klippte sönder det och behöll godbitarna.För att dela in albumet i delar satte jag rubriker på fyra ställen. Började med att skriva förhand, men insåg tillslut att det fungerade bättre med datorn.Valde två olika lila att sätta bakom rubrikerna.Klistrade in dessa i albumet med dubbelhäftande tejp.Klistra in fler fotografier.Framsidan i programmet skar jag också ut...och klistrade in på förstasidan i albumet. Jag återanvände även bandet från programmet till att knyta en rosett runtom.Så här blev det.I det större albumet skrev jag ut framsidan ur programmet på ett finare papper. Klistrade sedan in detta, även här på förstasidan.Fler fotografier.Ett citat ur festprogrammet...klipptes ut och fick sällskap av de två lilafärgade papprena.Sattes ihop med fotoketter.Ojoj-tips: Kan du inte klistra in saker rakt?! Klistra in supersnett med flit.Menyn kan vara bra att fylla ut tomma sidor med.Tillsammans med en bild av dukningen. Ser ni de fina vikta servetterna? De har jag och brudgummens mor vikt. 85 st.Ojoj: Ojoj: Och ingen anar någonting...Avslutar med att klistra fast några träblommor på framsidan. (med dubbelhäftande kuddar)

  1. Gör i ordning bilderna i t.ex. Photoshop, öka kontrast och gör om till svartvitt.
  2. Skriv ut bilderna, själv eller på ett kunnigt labb.
  3. Köper ett fint album.
  4. Det som behövs är sax, färgade fina papper, dubbelhäftande tejp och fina pennor. (Skärmaskin är det bästa som uppfunnits, det går snabbt att skära papper och det blir rakt)
  5. Börja med att gruppera fotografierna i höger utefter hur du vill att de ska sitta i albumet.
  6. Lägg ut fotografierna, sida för sida, i albumet så att du vet att alla får plats. Här kan du även upptäcka om du behöver komplettera med fler bilder.
  7. Börja klistra in bilderna med den dubbelhäftande tejpen eller fotoketter.
  8. Kolla igenom albumet och se om det fattas något. Fyll ut med vad som helst. Använd din fantasi. T.ex. ordspråk, kommentarer, beskrivningar eller varför inte inbjudningskortet, menyn eller en servett från tillfället.
  9. Om du ska skriva i albumet så bestäm dig först om du ska skriva ut från datorn eller skriva för hand, var sedan konsekvent och gör likadant i hela. Skriv för hand på ett separat, t.ex. färgat papper, och klistra sedan in i albumet. Ojoj: Så länge du skriver på separat papper först kan du göra ett nytt försök om du stavar fel! Skulle du skriva direkt i albumet och det blir fel - går det alltid att skriva på ett löst papper och sedan klistra över det felstavade. (jag skriver alltid fel minst en gång!)

Posten senast uppdaterad 21 aug 2010 kl. 13:08

51