Inbjudningar & erbjudanden

Ta del av det nyhetsbrev som jag skickar ut genom att ange din e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
ARTICLE
66
878e08eb23119e887665c8bc74d3e8a6
Tillbaka (UPD: 2010-08-16 23:07:32)

Ärtfärgad ring

I vintras köpte jag mina första pumps...ett par spetsiga och ärtgröna sådana. Efter några fester har jag insett att jag verkligen behöver smycken som matchar. Eftersom jag på sista tiden har fått upp ögonen för färgglada träpärlor så föll jag direkt för den stora burken med massor av pärlor på Biltema. Väl hemma och satte igång att skapa en massa träarmband. När jag väl hade trätt färdigt det ärtgröna armbandet som matchar mina snygga pumps, låg en stor grön pärla kvar...

Och vips så föddes idén till att blanda trä och silver. Efter en lång dvala utan att ha tittat in i silververkstaden så letade jag mig dit. På vägen dit såg jag tvätt, disk och damm men lyckades stå emot borde-vara-lite-duktig-känslan och fullföljde min idé. Det var härligt att få såga, slipa och löda igen.

I bildspelet ser ni hur det gick till när Ärt-ringen föddes, tyvärr har jag missat vissa steg då jag är nybörjare på att blogga och att försöka dokumentera alla kreativa moment. Jag hoppas att ni förstår i alla fall.

Hör gärna av er med frågor eller feedback.

Pärlorna som inspirerade mig till att skapa en ärt-ring.Armband som skulle matcha mina ärtgröna pumps - idén till ringen föds.Min silververkstad som stått och dammat igen hela vintern.Jag börjar med att försöka dela den ärtfärgade träpärlan.Byter till en riktig såg......inser tillslut att det gick bäst med en avbitare.Tar en bit sandpapper och slipar undersidan så att den blir slät.Letar fram silvermaterial som ska passa till infattningen.Sågar av den platta silvertråden så att den precis når runt träbiten.En bit lod, silvertråden och lite fluss. Löder ihop den till en ring.Löder fast ringen på silverplattan. Var försiktig då det är svårt att få upp rätt temperatur samtidigt på alla delarna.Ringen ihoplödd och väntar bara på att slipas och poleras, samt att montera i trädetaljen.Ringen färdigmonterad och klar att användas tillsammans med pumps och det nya armbandet.


De ärtfärgade pumpsen kommer från Cosmo skor i Uppsala.

Posten senast uppdaterad 16 aug 2010 kl. 23:07

51