Inbjudningar & erbjudanden

Ta del av det nyhetsbrev som jag skickar ut genom att ange din e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
ARTICLE
105
658cdae49fb1a383d764da0120abd0db
Tillbaka (UPD: 2011-03-16 08:53:31)

Fingermålning & skokartongshus

Kanske är det bara jag som ibland skulle vilja bygga med lego själv, utan att någon liten krabat kommer och förstör alltihop?! Att få bygga klart sitt specialdesignade legoslott själv, precis som jag vill. Ändå kom jag på idén att tapetsera och inreda mitt gamla dockskåp tillsammans med en fyraåring i helgen. Hur tänkte jag egentligen?

I vilket fall som helst så satte vi igång, jag och en fyraåring med varsin pensel med tapetklister på. Tapetseringen gick väldigt bra. När vi skulle spika upp de fyra små tavlorna i vardagsrummet så frågade jag var de skulle sitta..."Där" säger den lilla och pekar i taket. Och just då går det upp för mig, som en uppenbarelse, att detta är ju anledningen till att man ska renovera sitt dockskåp med en fyraåring. Jag tycker själv att jag kan vara ganska obegränsad när det gäller fantasi, men inser ju att jag faktiskt "anpassat" mig till omvärlden och gör som man borde lite för ofta. Vissa möbler ska stå på vissa ställen och en del saker gör man bara inte! Men varför? Jo för att alla andra kan tycka något.

Mycket riktigt, iväg gick vi till köpmansdisken för att hämta en liten krok att skruva fast i taket. Och fint blev det!

Vi tapetserade köket i skåpet, men när vi blev klara så insåg jag att detta måste göras om. Jag kan ju inte ha bleka vita tapeter med blåa ränder på?! Nej mer färg kommer att behövas, lite samma färgskala som på mina tavlor.

Här kommer lite bilder från vår kreativa helg och längre ner finns lite tips om skokartongshus.

Vaxduk på bord och golv är en bra investering! Denna var dessutom snygg.Mycket färg och papper gick åt. Tips är att ha oömma kläder!Mitt gamla dockskåp.Renoveringsobjekt.I sommar ska jag slipa och måla hela skåpet. Det är iaf planen.Nytapetserat, men alldeles för mesigt. Mer färg behövs.Sköldpaddan Pluto behöver ett hem.Projekt skokartongshus påbörjas.En julfran i filt och presentpapper på fasaden.Tapetklister, akrylfärger, klistermärken, folie och pärlor blir dekoration i taket.Måla med fingarna får man hos Matilda.Baka gjorde vi också medan färgen torkade.En blomma behövs till skokartongshuset. Material: Ståltråd, tyg och plastblomma, fluff & en keramikkruka.Blomman på plats i skokartongshuset.Lampan och klädstrecket med klädnyporna på. I bakgrunden ett handmålat bord, sängen och en rund vägghylla.

Skokartongshus

Material: skokartong, papper, klister (tapetklister är bra), pennor, bommul, klistermärken, pärlor, ullbollar, snöre, akrylfärger, träask till tandpetare, rosa fluff, små burkar, tändsticksask mm. Samt en liten figur som ska bo i kartongen.

Hur gör man?
Börja med att måla, klistra papper och annan dekoration på väggar, golv, tak och utsidan. Det finns inga regler, det är bara att klistra för fullt. När detta är klart är det dags för att inreda med möbler & andra små saker. Även här är det fritt fram att göra vad man vill. Det finns inga rätt eller fel.

Åldersgräns?
Och om ni undrade så var det nog jag som hade lite roligare än fyraåringen när vi byggde vårt skokartongshus =D

Jag vill tillägna detta inlägg till fyraåringen och till min gamla skokartongshusgranne Elvira.


Posten senast uppdaterad 16 mar 2011 kl. 08:53

51